Torta od palačinki u duginim bojama

Torta od palačinki je jedno od najdekorativnijih i neodoljivih jela koje možete pripremiti. Ovaj recept će vam otkriti tajnu stvaranja ukusne i šarene poslastice koja će zadovoljiti i najprobirljivije nepce.

Priprema smese za tortu od palačinki

Da biste započeli pripremu za tortu od palačinki, prvo umutite 1 šolju brašna i 2 kašike šećera u posudi. Dodajte 4 jaja, a zatim postepeno umešajte 1/2 šolje otopljenog putera i 2 šolje toplog mleka i sve dobro izmešajte.

Torta od palačinki – pravljenje boja

Ravnomerno podelite smesu u 6 posuda. Dodajte nekoliko kapi boje za hranu u svaku posudu i dobro promešajte dok smesa ne postane obojena. Nastavite dok ne dobijete sve nijanse duge: ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu.

Pečenje palačinki

Na tiganju sa neprijanjajućim premazom, prelijte trećinu smese za ljubičastu palačinku i nagnite tiganj kako biste prekrili celu površinu. Ispecite palačinku ravnomerno sa obe strane. Ponavljajte postupak sa svakom bojom dok ne potrošite svu smesu. Od svake boje bi trebalo da dobijete po tri palačinke.

Torta od palačinki – slaganje

Složite palačinke jednu na drugu, počevši od ljubičaste, pa preko plave, zelene, žute, narandžaste i crvene, uz dodatak šlaga ili nekog drugog fila po želji između svakog sloja. Kada završite, prekrijte tortu šlagom tako da spoljni sloj bude potpuno beo.

Služenje

Naseckajte tortu na ukusne delove i poslužite je sa osmehom. Ovaj kulinarski podvig ne samo da će zadovoljiti vaše čulo ukusa već i vizuelno oduševiti sve prisutne.

Sada kada znate tajnu ove neodoljive Torte od Palačinki, neka svaki trenutak postane poseban uz ovu ukusnu poslasticu. Prijatno!

@fabiundphil Ihr habt noch nie eine schönere Torte gesehen als die hier OMG😍🫶🏽🔥 #rainbow #crepe #torte #einfacherezepte #pancakecake ♬ California Gurls – Katy Perry

Comments

comments